top of page

Ruilen en retourneren

Beschadigd of onjuist product bij ontvangst.

Voor alle artikelen die u bij MySportSupply koopt, geldt de wettelijke garantie. Wettelijke garantie houdt in dat een product datgene is of moet doen wat de consument er in alle redelijkheid van mag verwachten.

Indien u een artikel defect heeft ontvangen, kunt u dit binnen 14 dagen retourneren. Het vermelden van een product dat defect of beschadigd is moet binnen 3 dagen na ontvangst, buiten dit termijn kunnen wij niet meer vast stellen dat het om een beschadigd product bij ontvangst gaat. Wij gaan er dan vanuit dat het product in gebruik is genomen

 

Wanneer vervalt het retour recht? 
 

Deze garantie komt te vervallen als het product is beschadigd door onjuist gebruik, onderhoud, nalatigheid, opslag of behandeling door de gebruiker (bijvoorbeeld opslag in een vochtige ruimte). Eventuele specifieke problemen met betrekking tot een product waarmee een klant niet tevreden is, wordt van geval tot geval beoordeeld.  

Artikel in gebruik genomen

Als je een artikel al in gebruik hebt genomen of als je een toestel al hebt opgebouwd kunnen wij deze in de meeste gevallen niet meer als nieuw verkopen. Je mag het artikel dan toch gewoon binnen 14 dagen terugsturen maar bij zichtbare gebruikssporen of montagesporen krijg je dan een deelvergoeding. Wij zullen altijd een passende oplossing proberen te zoeken. Je mag een artikel dus altijd kort en voorzichtig uitproberen om te zien of het voldoet aan je verwachtingen maar let er dan op dat er geen beschadigingen of gebruikssporen ontstaan. Wanneer een artikel langer of intensiever gebruikt is, of als een artikel defect is of dusdanig beschadigd of is dat de werking ervan is verminderd, dan kun je het artikel helaas niet meer retourneren.

Algemeen retouren

Je ontvangt per e-mail bericht zodra je retourzending door ons is gecontroleerd op defecten en gebruikssporen. Als de retourzending is goedgekeurd zal de terugbetaling binnen enkele dagen worden afgerond (doch uiterlijk binnen 14 dagen na herroeping). Wanneer je de gehele bestelling retourneert zal het volledige aankoopbedrag terugbetaald worden, inclusief de verzendkosten van je bestelling. Wanneer je slechts een deel van de bestelling retourneert wordt enkel het aankoopbedrag van de geretourneerde artikelen terugbetaald en niet de verzendkosten. Eventuele retourkosten zijn voor rekening van de klant.

Retour kosten

Eventuele kosten voor de algemene retourzending zijn voor je eigen rekening. Het is niet mogelijk om een artikel op kosten van MySportSupply retour te sturen zonder dat daar een reden voor is zoals een beschadigd of een verkeerd ontvangen artikel.

 

Hou er rekening mee dat het terugsturen van zware gewichten en grote fitnessapparatuur erg duur kan zijn. Als artikelen te zwaar of te groot zijn voor de pakketdienst moeten deze via een transporteur verzonden worden. De exacte kosten zijn afhankelijk van het gewicht en de afmetingen van de artikelen, dit kan bijvoorbeeld oplopen tot meer dan 13 euro voor een pakket tot 30 kg en meer dan 100 euro voor zeer grote en zware pallets.

 

Je verstuurt de retourzending altijd op eigen risico.

 

Het is  ook mogelijk om een artikel zelf terug te brengen naar ons magazijn in Wijchen. Natuurlijk wel op afspraak, zodat er iemand aanwezig is om jou en het product te mogen ontavangen.

MySportSupply is niet aansprakelijk voor het beschadigen of zoekraken van geretourneerde artikelen. Vraag daarom altijd een verzendbewijs aan de pakketdienst of transporteur en bewaar deze goed. Je kunt een zending tegen extra kosten eventueel ook verzekerd of aangetekend terugsturen.

Retour formulier

Neem de tijd om de onderstaande informatie in te vullen om je te registreren.

MySportSupply

bottom of page